Dýňovo – mrkvový perník
 
V říjnu se třída Tygříků pustila do pečení dýňovo – mrkvového perníku. Po koláči se tak rychle zaprášilo, že Vám sem rovnou vkládáme recept.

Na přípravu budete potřebovat:
250 g mrkve a dýně ve vámi zvoleném poměru
200 g polohrubé mouky
100 g cukru krupice
130 ml mléka
1 vejce
1 balíček kypřícího prášku
1 lžičku perníkového koření
3 lžičky kakaa
2 hrsti nalámaných vlašských ořechů

Postup:
1) Na jemno nastrouháme mrkev a dýni.
2) Přidáme mouku, cukr, vejce, kakao, kypřící prášek, perníkové koření, olej, mléko a ořechy
3) Vše důkladně promícháme
4) Plech si vyložíme pečícím papírem
5) Těsto přendáme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě na 170 stupňů 35 minut.
6) Hotový perník můžeme ozdobit rozpuštěnou čokoládou.
Přejeme dobrou chuť!